HOMELINKSCOOKIEBELEIDWINTERZON.NLVAKANTIECONTACT
Winterzonbestemming ItaliŽ

ItaliŽ is geen winterzonbestemming, want in heel het land is het te koel in de periode november tot en met april. Natuurlijk kun je geluk hebben en in de loop van april al met een enkele zomerse dag te maken krijgen of in november het geluk hebben dat de nazomer wat langer aanhoudt, maar wil je standvastig zonnig en warm weer dan kun je ItaliŽ eigenlijk beter gewoon vergeten. Pas in mei is de omslag naar een stabieler en warmer weertype en in oktober is het eigenlijk in heel het land wel gedaan met het zomerse weer. Op SiciliŽ kan het begin november nog wel aangenaam zijn; hier treedt de winter over het algemeen pas op het laatste moment in. Wie eind april al richting de populaire meren in het noorden van ItaliŽ wil reizen (zoals het Comomeer, het Gardameer en Lago Maggiore) die moet rekening houden met een aanzienlijke kans op koel en nat weer en vrijwel zeker veel te koel water in de meren en de zwembaden om te zwemmen (tenzij het gaat om een verwarmd zwembad).

Bezienswaardigheden
Wie ItaliŽ echt wil ontdekken die kan kiezen uit diverse leuke bezienswaardigheden en excursies. In reisgidsen en op internet kun je voldoende suggesties vinden voor excursies in ItaliŽ. De site top10bezienswaardigheden.nl stelt op basis van eigen ervaringen en informatie van derden een top tien samen van de beste bezienswaardigheden.
Bekijk de top 10 bezienswaardigheden van ItaliŽ

 

ItaliŽ klimaat & weer

Wil je zelf beoordelen of ItaliŽ mogelijk wťl goed genoeg is voor een winterzonvakantie, dan kun je op de site klimaatinfo.nl alles terugvinden over het klimaat van ItaliŽ, zoals temperaturen, neerslag en zonneschijn per maand.
Op de zonkalender van ItaliŽ kun je zien welke maanden het beste geschikt zijn voor een zonvakantie naar ItaliŽ.