HOMELINKSCOOKIEBELEIDWINTERZON.NLVAKANTIECONTACT
Winterzonbestemming Bulgarije

Als je kijkt naar Bulgarije als winterzonbestemming en op zoek bent naar een bestemming waar het overdag minimaal 20-22 graden is, de zon redelijk aanwezig is en het 's nachts niet te ver afkoelt dan voldoet Bulgarije niet als winterzon bestemming. De periode november tot en met april (het winterzon seizoen) is te koel, te nat en te grijs. Vanaf eind april is er kans op zomerse dagen in toeristenoorden langs de Zwarte Zee kust zoals Golden Sands en Sunny Beach. Mei is echter de maand dat er een redelijke kans is op zomerse dagen met zonnig weer en aangename temperaturen, maar deze maand hoort al bij het zomerseizoen. In oktober heb je over het algemeen de laatste dagen met een weertype dat past bij een zonvakantie.

 

 

Bulgarije klimaat & weer

Wil je zelf beoordelen of Bulgarije mogelijk wl goed genoeg is voor een winterzonvakantie, dan kun je op de site klimaatinfo.nl alles terugvinden over het klimaat van Bulgarije, zoals temperaturen, neerslag en zonneschijn per maand.
Op de zonkalender van Bulgarije kun je zien welke maanden het beste geschikt zijn voor een zonvakantie naar Bulgarije.

Bezienswaardigheden
Wie Bulgarije echt wil ontdekken die kan kiezen uit diverse leuke bezienswaardigheden en excursies. In reisgidsen en op internet kun je voldoende suggesties vinden voor excursies in Bulgarije. De site top10bezienswaardigheden.nl stelt op basis van eigen ervaringen en informatie van derden een top tien samen van de beste bezienswaardigheden.
Bekijk de top 10 bezienswaardigheden van Bulgarije