HOME ALLE WINTERZONBESTEMMINGEN LINKSCOOKIEBELEIDWINTERZON.NLVAKANTIECONTACT

Praktische informatie: veiligheid & reisadvies

Vroeger was het voor onze (groot)ouders al heel wat als er op vakantie gegaan werd naar Frankrijk of Spanje en gingen er weken of zelfs maanden aan voorbereiding aan vooraf. Tegenwoordig stapt men zomaar eventjes in het vliegtuig voor een reis naar allerlei vreemde landen waar een andere cultuur heerst, maar ook soms gevaren op de loer liggen waar je in Nederland vrijwel geen rekening mee hoeft te houden. Door de vakantiesfeer vertroebelt ook wel eens je vermogen om gevaren en risico's op de juiste manier in te schatten.

Het is prachtig om reisfoto's te maken, maar of het wel zo verstandig is om met je laatste nieuwe Canon digitale spiegelreflex de townships van Zuid-Afrika te bezoeken is zeer te betwijfelen. Diefstal, zakkenrollerij en overvallen zijn veel voorkomende gevaren waarmee je op vakantie mee geconfronteerd kan worden. Maar wat te denken van bomaanslagen, ontvoeringen, explosies van geweld, staatsgrepen, aardbevingen, tsunami's, vulkaanuitbarstingen en andere zaken waarmee je echt niet te maken wilt hebben op je vakantie? Zonder je overdreven ongerust te maken is het wel belangrijk welke risico's je in een bepaald land, een stad of een streek loopt en hoe te handelen in het geval van een calamiteit. De reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken helpen je daar prima bij. ook kun je op diverse internetfora de ervaringen van anderen lezen en vragen om advies.

Reisadvies per land
Op de website veilig op reis vind je handige reisadviezen per land. Verder lees je hier alles over veiligheid en risico's die je op reis kunt lopen zoals ziektes, geweld, natuurrampen en meer calamiteiten waarmee je niet geconfronteerd wilt worden op vakantie.

Actuele reisadviezen zijn te vinden bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken:
Zoek reisadvies per land

Meer veiligheid & reisadviezen?
Op deze sites lees je meer over veiligheids- & reisadviesgerelateerde onderwerpen:
Handige reistips
Veilig op reis
meer links...