HOME ALLE WINTERZONBESTEMMINGEN LINKSCOOKIEBELEIDWINTERZON.NLVAKANTIECONTACT

Reis Curaçao

U wilt een beetje Nederland, Afrika en Caribbean tegelijk? Dat is Curaçao! Tijdens uw reis naar Curaçao kunt u zich vergapen aan de kleurrijke architectuur van Willemstad, relaxen aan de Piscadera baai op het hagelwitte strand, of de onderwaterwereld ontdekken bij Playa Porto Mari. Met of zonder huurauto, luxe of basic, All Inclusive of ter plekke beslissen wat uw wilt, alles is mogelijk op ‘dushi’ Curaçao!

 

Eiland vol contrasten
Curaçao is een eiland vol contrasten. Wandel door de desolate vlakten van het Shete Boka Park. In het kraterlandschap van dit park ziet u aan de ene kant het groene achterland liggen. Aan de andere kant ligt de ruige kust met natuurlijke rots bruggen en gaten in de rotswand waar het water met forse kracht omhoog wordt gestuwd. U waant zich heel even op de maan! De bruisende hoofdstad Willemstad is het tegenovergestelde: de kleurige koopmanshuizen aan de Handelskade doen denken aan de grachtengordel van Amsterdam, maar dan met een Caribisch tintje.

Zo groen als sommige stukken van het eiland zijn, zo blauw is de Caribische Zee. Kleurige vissen verzorgen een bont pallet rondom de vele riffen voor de zuidkust van het eiland. Dompel u volledig onder op één van de 60 snorkel- en duiklocaties van Curaçao, zoals bij de Jan Thiel Baai. Op dit palmenstrand kun je extra ontspannen, wetende dat de kinderen hun eigen privé strandje hebben!’s Avonds kun je hier romantisch op het strand de zon in zee zien ondergaan.

Caribische keuken
Na een dag vol ontdekkingen kunt u bijkomen in de vele restaurantjes die het eiland kent. De keuken is net zo gevarieerd als het eiland zelf. Vis, vlees en een bonte mengeling aan kruiden prikkelen uw zintuigen. De cactussen die het eiland kenmerken worden als 'okra' geserveerd, dat wilt u vast proberen?! Eet in een elegant en rustig restaurant direct aan het Spaanse Water, of diner in het oude landhuis ‘Brakkeput Mei Mei’ onder de sterrenhemel. U komt bijna tijd tekort tijdens uw vakantie Curaçao om alle restaurants uit te proberen!

Natafelen en feesten!
De avond kunt u voortzetten op Mambo Beach waar het dak er vaak nog even afgaat als de zon onder is gegaan. Ga hier met de voetjes van de vloer tot in de late uurtjes in de populaire strandtent ‘Mambo Beach’. Zin een filmpje? Op Mambo Beach is er elke week een filmavond, gewoon in de openlucht! De smeltkroes aan culturen zorgt ervoor dat er altijd een feestje te vieren is. Caribisch carnaval naast Sinterklaas? Dat kan alleen op Curaçao!

Stel zelf uw ideale reis naar Curaçao samen. De mogelijkheden zijn eindeloos. In de Dreamliner van Arke kan uw droomvakantie beginnen!